De volleyballers van Active Living Orion zijn woensdagavond door Panathinaikos uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup. De Doetinchemmers vochten zich met een 0-3 winst naar een beslissende set, maar verloren daarin alsnog van de Griekse topclub.

De eerste ontmoeting tussen beide teams in Doetinchem eindigde nog in een 1-3 overwinning voor Panathinaikos. Desondanks had vervangend hoofdtrainer Saskia van Hintum alle vertrouwen in een goede afloop. Hoewel de ploegen elkaar weinig ontliepen qua score, trok Orion telkens aan het langste eind. De eerste set was met 22-25 een prooi voor de Doetinchemmers, de tweede met 23-25 en door de derde set met 20-25 te winnen, moest er een beslissing volgen in een golden set.

Gesteund door het enthousiaste publiek greep Panathinaikos de beslissende set met 15-12, waardoor Orion is uitgeschakeld. In eerdere rondes van de Challenge Cup, het derde Europese volleybalniveau, won Orion al van VC Stroossen (Luxemburg) en Murov Baku (Azerbeidzjan).

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8