Woensdagmorgen is de 17e editie van Achterhoekse Wandeldagen van start gegaan. De wandelaars van de 40 kilometer begonnen om 6:30 uur aan de wandeling. De 30 kilometer lopers mochten om 7:00 uur starten, de 20 kilometer lopers om 8:00 uur en de 12 kilometer om 10:00 uur. De Achterhoekse Wandeldagen zijn vier dagen lang wandelen door de mooiste plekken van de Achterhoek.

De route van dag 1 gaat via de gemeente Montferland, dag 2 via de gemeente Oude IJsselstreek, dag 3 is de dag van Hummelo en dag 4 zal via de gemeente Bronckhorst gaan. De vele vrijwilligers hebben ook dit jaar weer hard gewerkt om het evenement voor te bereiden. Jo Weijers, voorzitter van de Achterhoekse Wandeldagen is dan ook trots op alle vrijwilligers die het evenement mogelijk maken.

Dit is het eerste jaar dat er gewerkt wordt met de nieuwe naam. Voorheen was het altijd de Achterhoekse Wandel4Daagse. Door de naam aan te passen hoop te de organisatie de bekendheid en de mogelijkheid van enkele of meerdere dagen wandelen te stimuleren. ”Zo is het mogelijk om 1, 2, 3 of meerdere dagen te lopen. Ook wisselen van afstand per dag behoort tot de mogelijkheid” aldus Weijers.

© Foto: Jeffrey van Londen