De tweede dag van de Achterhoekse Wandel4Daagse werd gelopen op de donderdag, hemelvaartsdag. De vele wandelaars gingen van start in Doetinchem en in de richting van Wehl, Keppel, Drempt en Hummelo. Voorzitter Jo Weyers spreekt van een mooie dag. ”Voor de vier dagen hebben we iets meer dan 800 deelnemers. Donderdag hebben er 812 daglopers meegedaan aan het wandelevent. De grote groep deelnemers komt dan ook op deze mooie vrije dag naar Doetinchem om mee te lopen”.

Ook heeft het volgens Weyers te maken dat de lopers kiezen voor 1, 2, 3 of 4 dagen doordat er in de maatschappij veel is veranderd waardoor vier dagen volledig lopen niet meer mogelijk is. ”We zien daarom ook veel groepen met jonge wandelaars die gezellig 1 of meerdere dagen meelopen. Veelal vriendinnen en ook heeft de Corona tijd er mee te maken gehad dat de jongeren nu meer meelopen als voorheen”.

De 3e dag van de Achterhoekse Wande4Daagse gaat in de richting van de gemeente Bronckhorst. Zo zal de route via Keijenborg, hengelo en Zelhem gaan.

Foto: Rob Verkerke

Meer foto’s in ons fotoboek