Zaterdag was de laatste dag van de Achterhoekse Wandel4Daagse. De lopers begonnen in de vroege ochtend nog 1 keer aan de 40, 30, 20 en 12 kilometer voor editie 2022.

De route ging op de laatste dag voor een groot deel door de gemeente Montferland. Zo werden de plaatsen Kilder, Beek, Zeddam en Braamt aangedaan. In de ochtend waren er nog een aantal spatjes regen waarna het mooie zonnige weer de wandelaars vrolijk maakte. Voorzitter Jo Weyers kijkt terug op een geslaagde editie. ”De wandelaars hebben zich uitstekend kunnen vermaken de afgelopen 4 dagen door de verschillende routes te lopen”. De komende tijd wordt er gekeken om het evenement een andere naam te geven aangezien de insteek van 4 dagen wandelen erg goed bevalt. ”Zo kunnen de lopers 1, 2, 3 en 4 dagen lopen en houden we ons niet meer aan de oorspronkelijke 4Daagse. We doen het al een aantal jaar zo met daglopers en de cijfers vertellen ons dat het een goede keuze is” aldus Weyers.

Vanaf volgend jaar zou het evenement de naam Achterhoek WandelEvent gaat heten. Zo is er dus de keuze om toch 4 dagen te lopen, een dag of meerdere dagen.

Foto: Meggy Jolink – den Boesterd

Meer foto’s in ons fotoboek