Woensdagmorgen om 6:30 was de start van de 16e Achterhoekse Wandel4Daagse. De start en finish van het Achterhoekse wandelevenement is zoals voorgaande jaren ook weer vanaf het Simonsplein in Doetinchem. De afstanden die gelopen worden zijn 12, 20, 30 en 40 kilometer.

De route van dag 1 is de dag van Doetinchem, Etten, Terborg, Gaanderen en IJzevoorde. De 2e dag is de dag van Hummelo, Wehl, Keppel en Drempt. De 3e dag gaan de wandelaars in de richting van Keijenborg, Hengelo en Zelhem. De slotdag van de Achterhoekse Wandel4Daagse gaat dit jaar via Kilder, Beek, Zeddam en Braamt. Daglopers zijn tijdens deze editie ook weer welkom. Zo kan er dus 1, 2, 3 en 4 dagen worden gelopen. Ook kan er worden gewisseld van afstand mocht je meer uitdaging willen of toch denken dat de gekozen afstand te ver is.

Radio Ideaal zal de wandelaars elke dag op een plek langs de route aanmoedingen. Zo staan de entertainers van de omroep op woensdag bij Het Onland, donderdag bij Het Wapen van Heeckeren, vrijdag op de markt in Zelhem en zaterdag bij Camping Te Boomsgoed in Braamt.

Foto: RTV Ideaal (archief)