Op dinsdag 5 oktober start de 10e editie om de Achterhoek Cup. De categorie Standaard Heren trapt af met de groep belofte teams tot 23 jaar. De 1e speelronde begint om 20 uur en laat direct mooie duels zien. RKZVC O23 uit Zieuwent ontvangt SDOUC O23 uit Ulft en het team van Vorden O23 krijgen de beloften van AZSV O23 uit Aalten op bezoek.

De overige 38 standaard heren teams spelen op de dinsdagen 12 en 19 oktober hun eerste wedstrijd, met als absolute uitschieter de confrontatie in Ulft tussen 2e klasser SDOUC en hoofdklasser Spcl. Silvolde. Ook de wedstrijd tussen Vorden en HSC’21 uit Haaksbergen is een interessante affiche. Beide wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 19 oktober. De winnaars uit de 1e ronde plaatsen zich voor het vervolg van het toernooi. De verliezers krijgen via de herkansingsronde de kans om alsnog een plaats in de 2e ronde te realiseren.

De teams uit de categorie Jeugd Onder 15 starten op woensdag 6 oktober met de poulefase. De 20 JO15 teams zijn verdeeld in 5 poules met 4 teams. De 1e speelronde start om 19 uur met o.a. Longa’30 JO15-1, thuis tegen FC Zutphen JO15-1. De categorie Vrouwenvoetbal telt dit jaar 27 teams. Op de valreep heeft het vrouwenteam van sv Varsseveld VR1 zich alsnog ingeschreven. Het toernooi van het vrouwenvoetbal is opgesplitst in 25 teams, die via een poule systeem en een tussenronde gaan uitmaken welke zes teams uiteindelijk in de kwartfinale terecht gaan komen.