Van dinsdag 23 januari tot en met vrijdag 3 februari staat de ‘democratiefabriek’ in het gemeentehuis van Lochem aan de Hanzeweg 8. Hier kunnen belangstellenden op een interactieve manier kennis maken met democratie.

Deze week komen de groepen 8 van verschillende basisscholen in de gemeente Lochem en scholieren van het Staring college op bezoek om op een interactieve manier kennis te maken met de democratie. De democratiefabriek is een fabriek waarin kinderen en jongeren democratie kunnen onderzoeken en zelf oefenen met onder andere gereedschappen machines en apparaten. Verschillende onderwerpen komen aanbod zoals het verschil tussen democratie en dictatuur en de geschiedenis van democratie. Naast de scholenbezoeken is de democratiefabriek ook toegankelijk, vandaag, op woensdag 25 januari en donderdag 26 januari van 14.00 tot 17.00 uur voor iedereen die graag zelf een kijkje wil komen nemen. De democratiefabriek is geschikt voor de leeftijd van 10 tot 18 jaar en is zeker aan te raden om te bezoeken. Ook voor volwassenen kan de democratiefabriek interessant en boeiend zijn.

stichting welzijn Lochem en de gemeente Lochem nodigen iedereen uit om te komen kijken bij de democratiefabriek. Meer informatie is te vinden op de website www.vredeseducatie.nl/democratiefabriek. In de centrale hal van het gemeentehuis liggen blauwe boekjes klaar waarmee bezoekers de fabriek kunnen doorlopen.

© Foto: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek