De Graafschap heeft goals nodig om na de winterstop een serieuze gooi te doen naar directe promotie, maar een nieuwe aanvaller is nog niet gevonden. In het met 0-1 verloren oefenduel met Wuppertaler SV bleek dinsdag eens te meer dat trainer Reinier Robbemond een doelpuntenmaker mist.


“Ik ben teleurgesteld over het resultaat, dat wel”, aldus Robbemond na het verloren oefenduel. “Het eerste kwartier hadden wat moeite met de formatie waarin ze speelden, 3-5-2, en hoe ze druk willen geven. Dan maken we twee fouten vind ik, waar we zelf de goal tegen krijgen en een kans nog weggeven.” Na de vroege achterstand kreeg De Graafschap zelf snel de kansen om gelijk te maken, maar kwam het probleem dat voor de winterstop meerdere punten gekost heeft opnieuw naar voren: doelpunten maken. “We hebben totale controle en prima spel en dan kom je tot twaalf, dertien kansen en een gemiste penalty”, laat de trainer weten. “Uiteindelijk moet je hem gewoon winnen.”

De taak voor manager voetbalzaken Peter Hofstede deze winterse transferperiode is om een aanvallende versterking te vinden. Robbemond wil zelf niet ingaan op namen en geeft aan dat er op korte termijn geen nieuwe speler aan zal sluiten: “Nog geen nieuws. Zo simpel is het.” Na een kleine drie weken rust start de competitie voor De Graafschap zondagmiddag weer met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Ook zonder aanvallende versterking is zijn ploeg volgens Robbemond klaar om de competitie te hervatten. “We hebben een korte break dus daarin verlies je niet heel veel en de jongens hebben keihard getraind de afgelopen dagen, dus dat gaat hartstikke goed.”