Op stadion De Vijverberg in Doetinchem is woensdag het startschot gegeven voor het project Veur Altied. Door muurschilderingen te tonen en de oudere gasten spelletjes te laten doen met elkaar én oud-spelers van de club, hoopt De Graafschap ouderen uit het sociaal isolement te halen. Zo schrijf REGIO8.

Naast het bestrijden van sociaal isolement, hoopt De Graafschap richting het voorjaar ook de doelgroep met dementie te bereiken. Daarbij kijkt de Doetinchemse club naar het voorbeeld van Willem II met football memories. Voetbal is volgens Ogubai een goed middel om in gesprek te komen: “Bij dementerenden zie je dat er herinneringen uit het verleden opgerakeld worden, dat kan je dus ook doen rond iets dat je liefhebt, zoals voetbal.”

Ondanks het enthousiasme over het project, laat de volgende editie van Veur Altied nog even op zich wachten. “De droom is om dit twee keer per maand te gaan doen”, benadrukt de manager maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Maar we moeten ergens beginnen. Dit leek ons een leuk begin voor nu, maar op 1 december gaan het opnieuw doen.”

Foto: REGIO8