De Graafschap heeft de hoop op de komst van Sheffield Wednesday-flankaanvaller Sylla Sow nog niet opgegeven. De Doetinchemse voetbalclub zit al een tijd in de wachtkamer voor de 26-jarige Nijmegenaar en schaakt inmiddels ook op andere borden.

“De deur is niet gesloten, maar we richten onze pijlen op andere spelers omdat het in een impasse is geraakt”, laat technisch manager Peter Bijvelds weten. De zaakwaarnemer van Sow en Sheffield Wednesday bakkeleien nog altijd over de voorwaarden bij een vertrek van de aanvaller. Zijn club wil hem, ondanks afspraken die volgens Sow zijn achterban zijn gemaakt, niet transfervrij laten gaan. “Omdat er geen voortuitgang in zit, ben ik al een periode bezig om op andere fronten te scoren, maar dat is nog niet gelukt”, zegt Bijvelds.

De Graafschap zoekt een aanvallende versterking, het liefst op de zijkant. Een van de spelers die op de lijst staat is FC Groningen-speler Patrick Joosten, maar van een concrete aanbieding is nog geen sprake. “We hebben allerlei opties in binnen- en buitenland, maar tot nu toe hebben we nog niet gevonden waar we naar zochten”, meldt de technisch manager. “Het moet echt iets toevoegen aan de selectie en een bepaald niveau hebben. Halen om het halen, daar pas ik voor.”

De Graafschap richt zich nu op huurspelers of spelers die transfervrij kunnen vertrekken. De laatste speler waar de Doetinchemse club voor betaalde was Branco van den Boomen (nu sterspeler Toulouse, red.). Mede door clausules in zijn contract en het feit dat investeerders het geld moesten inleggen, leverde dat nauwelijks winst op. “Omdat we commercieel opvallend goed scoren, kan dat in de toekomst misschien wel weer”, zegt Bijvelds over het betalen van een transfersom. “Dat is een compliment aan de mensen hier intern.”

Deze zomer hoopt Bijvelds zónder transfersom nog één extra aanvallende versterking binnen te hengelen, dan is de club klaar. Wel staat de deur voor een aantal spelers op De Vijverberg open voor een vertrek, tijdelijk of definitief. Onder meer Roland Baas en Hicham Acheffay lijken op weinig speeltijd te hoeven rekenen, terwijl jeugdspelers ergens anders ervaring op kunnen doen. “Er is wat latente interesse losgekomen in de laatste dagen, maar het is nog niet concreet”, meldt Bijvelds daarover.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8