De Graafschap heeft vrijdagavond aan het langste eind getrokken in een waar spektakelstuk op de eigen Vijverberg. Drie keer maakte Heracles Almelo een achterstand goed, maar in de slotfase maakte de thuisploeg alsnog het verschil: 5-3.

De thuisploeg had slechts drie minuten nodig om op voorsprong te komen tegen het gemankeerde Heracles, dat meerdere sterkhouders mistte. Na een uitstekende voorzet van Giovanni Korte kopte Devin Haen bekeken raak: 1-0. Vijf minuten later kopte de Duitser Marco Rente de bezoekers uit een corner alweer op gelijke hoogte. De wedstrijd wervelde door en Basar Önal bracht De Graafschap binnen het kwartier met een fraai schot op 2-1. Vlak voor het halfuur was het weer de beurt aan de bezoekers. Lucas Schoofs schoot op aangeven van Rente de 2-2 binnen, dat was ook de ruststand.

Na rust kregen beide ploegen momenten. Vleugelaanvaller Giovanni Korte was nog het dichtst bij een doelpunt, zijn van richting veranderde schot kwam op de paal terecht. Vlak voor het uur kwam De Graafschap opnieuw op voorsprong. Camiel Neghli liet doelman Michael Brouwer kansloos met een hard en laag schot in de verre hoek. In de tachtigste minuut kon Sven Sonnenberg vrij inkoppen uit een corner: 3-3. Drie minuten later kopte Jeffry Fortes de thuisploeg, ook uit een corner, alweer op 4-3. Ver in de blessuretijd schoot Charlison Benschop de verlossende 5-3 binnen.

De Graafschap doet met de overwinning uitstekende zaken in de strijd om een play-offplek. Volgende week vrijdagavond gaan de Doetinchemmers op bezoek bij TOP Oss.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap media