De Graafschap is de tweede helft van de competitie zondag met een nederlaag begonnen. Op de eigen Vijverberg werd met 1-2 verloren van VVV-Venlo.

Na een minuut stilte, die werd gehouden voor alle Superboeren die in het vorig jaar zijn overleden, was het de thuisploeg die de eerste twintig minuten van de wedstrijd domineerde. De ploeg van trainer Reinier Robbemond leverde veel druk op het doel van VVV-Venlo-doelman Delano Van Crooij, maar tot echte grote kansen kwam het niet. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van VVV-Venlo via nieuweling Nick Venema. De spits kon alleen af op Hidde Jurjus die zijn inzet kon keren. Kort daarna was het Devin Haen die de eerste kans voor de Superboeren kreeg na een sterke individuele actie van verdediger Jasper van Heertum. Vlak voor rust zette Aaron Bastiaans de bezoekers op voorsprong. Van dichtbij verschalkte de negentienjarige spits doelman Jurjus van De Graafschap: 0-1.

In het tweede bedrijf kwam De Graafschap na tien minuten spelen via Ted van de Pavert langszij. De centrumverdediger kopte de bal snoeihard langs doelman Delano van Crooij: 1-1. Vervolgens leek De Graafschap te kunnen doordrukken, maar kwam VVV-Venlo uit het niets op een 1-2 voorsprong. Jasper van Heertum trapte over de bal heen, waardoor Venema alleen richting de goal van Jurjus kon. De doelman, die een goede wedstrijd keepte, zag de bal achter hem in het net terechtkomen. In de slotfase zette De Graafschap met invaller Danzell Gravenberch nog aan, maar goals vielen er niet meer in Doetinchem.