De Graafschap is met de komst van de 21-jarige Canadees Simon Colyn normaal gesproken uitgewinkeld voor wat betreft deze transferperiode. Dat laat technisch manager Peter Bijvelds van de Doetinchemse voetbalclub weten, die wel een slag om de arm houdt mocht er nog een speler worden verkocht.

“Maar zoals het er nu uitziet, zijn we rond”, aldus Bijvelds. Na lang onderhandelen werd PSV’er Colyn deze week als laatste nieuwe speler vastgelegd. Ondanks een doorlopend contract, kon hij voor twee jaar tekenen in Doetinchem. “Dat heeft ook te maken met de samenwerking tussen PSV en ons”, vertelt Bijvelds, die aangeeft dat de Eindhovenaren alleen een doorverkooppercentage hebben bedongen. Van het goedkoper overnemen van jeugdspelers is geen sprake. “Dat is een broodje aap-verhaal, dat klopt niet”, benadrukt Bijvelds. “PSV scout voor ons mee en ze hebben jeugdspelers overgenomen, maar daar wordt een keurig bedrag voor betaald. Dat wordt zeker niet minder in de toekomst, eerder meer.”

De Graafschap legde deze zomer tot nu toe zes nieuwe spelers vast. Naast Colyn, kwamen ook Mimoun Mahi, Tristan van Gilst, Thijs Jansen, Donny Warmerdam en David Flakus Bosilj. “De praktijk moet bewijzen of we sterker zijn dan vorig seizoen”, weet Bijvelds. “Ik denk dat de selectie behoorlijk sterk is. Ik heb erg veel vertrouwen in de wisselwerking tussen staf en spelers, in die zin moeten we een beter seizoen draaien dan we hebben gedaan. daar heb ik vertrouwen in.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8