De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel bij en tegen Heracles Almelo met 4-1 verloren. De doelpunten kwamen op naam van Emil Hansson, Antonio Satriano, Mohamed Sankoh, Diego van Oorschot en Elie Raterink.

De eerste mogelijkheid was na ruim drie minuten voor de Achterhoekse trots in het oefenduel dat twee keer over een uur duurde. Een hoekschop van Alexander Büttner eindigde op het hoofd van Xandro Schenk. De centrale verdediger kon echter net te weinig richting aan de bal meegeven. Tien minuten later eindigde een goede aanval in de voeten van Basar Önal, die scherp voorgaf. Mimoun Mahi leek de bal met een volley binnen te kunnen werken, maar kwam een teenlengte tekort.

De grootste kans voor De Graafschap kwam in de laatste minuut voor rust. Donny Warmerdam zette Colyn alleen voor Fabian de Keyzer. De inzet van de spits was echter niet hard genoeg om de doelman van Heracles Almelo te verrassen.

© Foto: RTV Ideaal (archief)