De Graafschap is in het thuisduel met ADO Den Haag tegen een flinke domper aangelopen. De ploeg van Richard Roelofsen was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde de kansen te benutten. Aan de andere kant wisten de Hagenezen, via een spaarzame uitbraak, vlak voor tijd wel te scoren. Door de nederlaag is het gat naar de play-off plaatsen gegroeid naar vijf punten.

Een furieus begin van de thuisploeg leek een mooie avond in te luiden op De Vijverberg. Binnen het kwartier hadden de Superboeren al twee behoorlijke kansen gemist. Zo kopte Korte de bal in de handen doelman Stevens en raakten Haen en Önal allebei de paal. Van ADO had de thuisploeg in de eerste helft weinig te duchten, zij kwamen er voetballend nauwelijks aan te pas.

Na rust was De Graafschap ook niet meer in staat om de flitsende aanvallen van het eerste kwartier een vervolg te geven. Via voorzetten vanaf de zijkant werd geprobeerd om gevaar te stichten, maar deze waren in veel gevallen een prooi voor ADO-keeper Stevens. In de slotfase werden er door de thuisploeg meer risico’s genomen door aanvallend te wisselen en dat kwam de ploeg duur te staan. In minuut 86 kon spits Verheydt voor het eerst vrij inkoppen en het was direct raak. Daarmee besliste de Haagse spits de wedstrijd in het voordeel van ADO.

Door de zure nederlaag tegen ADO Den Haag ziet men in Doetinchem de ploeg uit de Hofstad op gelijke hoogte komen. Door de overwinning van Telstar staan ook de Witte Leeuwen op 46 punten. Het gaat naar boven, richting de gewilde achtste plaats, is door een overwinning van NAC gegroeid naar vijf punten. Volgende week zaterdag wacht er voor de Doetinchemmers wederom een zware kluif. Dan staat een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem ll op het programma.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media