De Graafschap heeft vrijdagavond een 2-0 nederlaag geleden op bezoek bij VVV-Venlo. In de eerste helft creëerden de Superboeren de nodige kansen om te scorenmaar trof alleen de thuisploeg doel. Na rust kreeg Simon Colyn een rode kaart en viel de 2-0.

In het Covebo Stadion – De Koel – opende De Graafschap sterk. Na een goede voorzet van Levi Schoppema belandde de bal bij Colyn, die net niet genoeg snelheid aan zijn inzet kon geven. Even later kwam de voorzet opnieuw van de linkerkant en kopte David Flakus Bosilj maar net naast. Na tien minuten mocht Alexander Büttner aanleggen voor een strafschop, maar wist doelman Jan de Boer van VVV-Venlo te redden.

In de tweede helft voorkwam Mees Bakker met een uitstekende redding dat het 2-0 voor VVV-Venlo werd. Na zeven minuten in de tweede helft kreeg Colyn een direct rode kaart, na een overtreding op Levi Smans. Met tien man probeerde De Graafschap de achterstand ongedaan te maken en creëerde Mimoun Mahi enkele dreigende momenten. Ook de thuisploeg kreeg kansen om te scoren. Zo probeerde Joep Kluskens het van afstand, maar greep Bakker perfect in.

© Foto: De Graafschap Media