De Graafschap heeft zondagmiddag opnieuw punten verloren. In een erg slechte wedstrijd kwam de thuisploeg na rust op voorsprong, maar een late penalty van Glynor Plet zorgde voor een 1-1 gelijkspel, zo schrijft REGIO8.

De Graafschap had al vroeg op voorsprong kunnen komen na dom balverlies van Roman Tugarinov, maar middenvelder Elmo Lieftink wist de bal niet goed op zij te leggen naar de vrijstaande Hicham Acheffay. De eerste helft voltrok zich daarna in een tergend laag tempo, waarin beide ploegen nauwelijks tot mogelijkheden kwamen. De beste kans was na een klein half uur spelen voor de bezoekers. Telstar-spits Glynor Plet kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, kapte af, maar vond Hidde Jurjus op zijn weg.

In het eerste kwartier na rust liet de thuisploeg meer zien dan voor rust. Nadat een kopbal van Joey Konings nog tegen de lat werd getikt, was het even later wel raak. In de 55e minuut kwam Konings op aangeven van Giovanni Korte voor de goal te staan, hij faalde niet: 1-0. De wedstrijd kabbelde voort tot Telstar vlak voor tijd een penalty kreeg na een handsbal van Julian Lelieveld. Aanvaller Plet stuurde Jurjus de verkeerde hoek in: 1-1.

De Graafschap stijgt door het extra puntje voorlopig naar de derde plek op de ranglijst. Volgende week reist de ploeg van trainer Reinier Robbemond af naar Zuid-Holland voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht.