De Graafschap hervat vrijdagavond de competitie in Den Haag tegen een directe concurrent om de bovenste plekken, het ADO Den Haag van trainer Darije Kalezic. Op een ijskoud sportcomplex De Bezelhorst in Doetinchem spelen de mannen van Jan Vreman zich warm voor het duel met de huidige nummer drie.

Trainer Vreman heeft zin in de hervatting van de competitie: “Ik zou alleen andere temperaturen willen hebben.” Op de vraag of de Achterhoeker de schaatsen nog in het vet heeft zitten? “Absoluut, en die blijven daar ook in.” Tijd voor ijspret is er niet want zijn De Graafschap treft vrijdag een directe concurrent. “Deze wedstrijden wil je gewoon winnen want dan blijf je er constant dichtbij”, aldus Vreman, die niet van een cruciaal duel wil spreken: “Het is mooi dat je de punten al hebt, dan hoef je ze later niet in te halen, maar er kan nog zoveel gebeuren en zowel bij winst als verlies is er nog niks aan de hand.”

De Graafschap staat met een wedstrijd minder gespeeld zes punten achter op de Hagenezen. Met de Doetinchemmers als nummer vier en ADO als nummer drie staat er vrijdag een heus topduel op de rol in de eerste divisie. “Het is denk ik een elftal dat veel routine heeft”, aldus oefenmeester Vreman over de ploeg van voormalig trainer van de Superboeren, Darije Kalezic. “Voor ons is het een wedstrijd waar we tot de laatste seconde geconcentreerd moeten zijn, want bij hun zit heel veel scorend vermogen.” Een van de aanvallende wapens is de ervaren oud-Superboer Daryl van Mieghem. De buitenspeler was de eerste seizoenshelft bij twaalf doelpunten betrokken.

Een stuk routine hebben de Doetinchemmers in de winterstop ook aan de selectie toegevoegd met Ralf Seuntjens. De spits gaat de concurrentiestrijd aan met Devin Haen en dient ook als een mentor voor de jonge Achterhoeker. “Ik vind het heel goed en heel leuk”, aldus de aanvaller. “Ik vind het fijn om zo iemand bij je te hebben die veel meer ervaring heeft en er heel direct opstaat en je beter wil maken.” Volgens Vreman is Seuntjens niet alleen gehaald als mentor voor Haen: “Ik denk dat hij wel invloed uit kan oefenen op iedereen en ons kan helpen. Dat is ook wat hij graag zelf wil, een toegevoegde waarde zijn.”

Seuntjens zit vrijdagavond ook bij de selectie en kan minuten maken. “Alleen niet vanaf het begin”, schetst Vreman, die verder over een bijna fitte selectie beschikt. Alexander Büttner ontbreekt vanwege een knieblessure en ook de langdurige geblesserde Rio Hillen is er nog niet bij. Jan Lammers en Giovanni Büttner zijn tevens nog niet fit. Voor de rest lijkt de trainer vast te houden aan dezelfde namen.

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Bosilj, Haen, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8