© Foto: REGIO8

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch directeur Peter Bijvelds bevestigt dat de Gendringenaar na een ‘prima gesprek’ binnenkort een aanbieding tegemoet kan zien.

Vreman heeft een contract voor onbepaalde tijd in Doetinchem, maar er was nog geen duidelijkheid over de exacte rol voor komend seizoen. Zelf heeft de oud-verdediger al laten weten graag langer door te willen als hoofdtrainer. Hij is sinds de zomer van 2023 opnieuw hoofdtrainer van De Graafschap, een rol die hij daarvoor twee keer eerder invulde. Op dit moment staan de Doetinchemmers zesde. De doelstelling voor dit seizoen, een nacompetitieplek, is daarmee behaald.

Vreman is als speler en trainer al bijna veertig jaar verbonden aan de club. In 2014 werd hij voor het eerst hoofdtrainer van De Graafschap, als opvolger van Jimmy Calderwood. Hij promoveerde het seizoen daarop na play-offs naar de eredivisie, na een zesde plek in de competitie. In 2022 werd Vreman opnieuw hoofdtrainer, toen als opvolger van Reinier Robbemond.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8