© Foto: REGIO8

De Graafschap ontvangt vrijdagavond op een goed gevulde Vijverberg de nummer negen van de competitie MVV Maastricht. Hoewel het voor De Graafschap al een aantal weken zeker is dat er play-offs gespeeld gaan worden, hebben de Limburgers een groot belang bij drie punten.

“Ze spelen echt voor die laatste kans, op dit moment staan ze er goed voor”, aldus trainer Jan Vreman. “Ze zullen alles in werking willen stellen om daar te eindigen of misschien nog wel iets hoger.” Voor de Doetinchemmers is het doel van de laatste competitiewedstrijden duidelijk: “Voor ons is het zaak om te zorgen dat wij goede wedstrijden spelen en vol vertrouwen de nacompetitie in kunnen.” Aanvaller Basar Önal vult zijn trainer aan: “Daarom is het belangrijk dat wij dit winnen, dus we beschouwen dit wel als een belangrijke wedstrijd.”

Vreman zag Ralf Seuntjens in de wedstrijd tegen Roda JC uitvallen met een knieblessure, ook Mimoun Mahi en Rio Hillen zitten nog in de ziekenboeg. Wanneer de ervaren spelers weer minuten kunnen maken is nog de vraag. “Ze komen terug en het gaat allemaal wel de goede kant op, maar wanneer ze allemaal aansluiten, dat is lastig in te schatten. Rio gaat wel een stuk beter dan Mimoun op dit moment, maar of dat nog een, twee of drie weken is moeten we afwachten.” Of de drie spelers de play-offs halen?: “Daar hoop ik wel op, maar het is nog niet te zeggen of dat 100 % zo is.”

De Graafschap speelde een groot gedeelte van de laatste wedstrijd in een 4-4-2 opstelling, In 2015 was deze formatie goud waard voor Jan Vreman in de strijd om promotie. Afgelopen vrijdag kwam het systeem het spel van de Superboeren ten goede. “Er zat ontzettend veel energie in, de ruimtes die we kregen bespeelden we goed.”

Stan Wevers uit Aalten maakt vrijdagavond zijn basisdebuut en vervangt de geschorste Phillip Brittijn. Önal speelt als een van de twee spitsen, naast hem start Devin Haen uit Zieuwent. “Ik kom nu veel vaker in de een-tegen-een en dan kan ik mijn snelheid gebruiken en mijn actie”, schetst de negentienjarige Superboer. “Nu hoop ik dat ze er in kan schieten vrijdag.”

In de winterstop trok de Turkse top aan Önal en was er veel belangstelling. De laatste maanden is het rustig rondom de Doetinchemmer. “Mij doet het ook niet heel veel eerlijk gezegd, ik wil lekker dit seizoen afmaken en ik ben vooral bezig met promoveren hier. Ik heb genoeg laten zien denk ik, dus de belangstelling gaat wel weer komen.”

Opstelling: Jansen; Fortes, Willemsen, Schenk, A. Büttner; Wevers, Kaak, Warmerdam, Colyn; Haen, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8