De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij laagvlieger FC Dordrecht de vierde competitiezege op rij geboekt. De Doetinchemmers kwamen na twee snelle doelpunten nauwelijks in de problemen en liepen na rust uit naar 0-4.

Na een ruim kwartier spelen had De Graafschap de wedstrijd al stevig in handen. Giovanni Korte zorgde met de kop voor de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Basar Önal. Even later veroverde Camiel Neghli de bal, waarna hij beheerst binnenschoot achter FC Dordrecht-doelman Liam Bossin. De thuisploeg zette er vrij weinig tegenover. Een poging van Tidjany Touré ging ver over. Devin Haen, eerste spits sinds het wegvallen van Charlison Benschop, had net als doelpuntenmaker Neghli de derde treffer op de voet. Mede door goed keeperswerk van Bossin bleef het 0-2.

In de tweede helft kwam Dordrecht meer tot momenten, maar De Graafschap bleef sterker. De Dordtse doelman Bossin groeide uit tot uitblinker door pogingen van onder meer Korte, Alexander Büttner en Haen te pareren. FC Dordrecht kreeg twintig minuten voor tijd de kans om terug in de wedstrijd te komen. Eerst pakte Hidde Jurjus een poging van Touré, waarna Jari Schuurman de paal raakte. Invaller Mees Kaandorp gooide in de slotfase uit een snelle counter alsnog de wedstrijd in het slot: 0-3. Het slotakkoord was voor Alexander Büttner, die uit een penalty de 0-4 scoorde.

Ondanks de overwinning grijpen de Doetinchemmers naast de titel in de derde periode door uitslagen op andere velden. Maandagavond komt De Graafschap alweer in actie, in eigen huis tegen PEC Zwolle.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.