Toen Tangarine de huisband werd van DWDD – De Wereld Draait Door – braken de broers Sander en Arnout Brinks landelijk door en raakte hun carrière in een stroomversnelling. Op vrijdag 9 juli om 20.00 uur geeft de muzikale tweeling een concert in Gasthuiskerk Doesburg.

De eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks is bijna niet uit elkaar te houden. Dat geldt voor hun uiterlijk en dat geldt ook voor hun zangstemmen. De muziekgeschiedenis heeft uitgewezen dat broers en zussen prachtige vocale harmonieën kunnen voortbrengen. Luister maar eens naar legendarische grepen als de BeeGees en The Everly Brothers. Authentiek en oprecht – dat zijn de kernwaarden van de tweelingbroers Brinks, geboren in Lelystad maar op jonge leeftijd verhuisd naar Assen. Daar begonnen ze op dertienjarige leeftijd met het schrijven van eigen muziek. Een niet aflatende stroom van liedjes is het gevolg. De sterkste troef daarbij is hun onberispelijke samenzang.

De invloed van Simon & Garfunkel en Bob Dylan is in hun muziek duidelijk hoorbaar, maar het is vooral de unieke muzikale eenheid die de boventoon voert en die Tangarine tot een uitzonderlijk duo maakt.