De N18 bij Lichtenvoorde is weer open voor al het verkeer. De afgelopen twee weken zat de weg dicht voor de bouw van een tunnel onder de provinciale weg en de aanleg van een nieuw kruispunt. Doel van de werkzaamheden was het veiliger maken van de N18 en de doorstroming te verbeteren.

De nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers heet Koekenveld. De naam dook op in historische kaarten van Lichtenvoorde. Door het kruispunt te verwijderen moet de N18 veiliger worden. Automobilisten en motorrijders kunnen nu vlotter doorrijden. Verkeer hoeft minder af te remmen en op te trekken. Voor verkeer van en naar Zieuwent is er een nieuwe weg aangelegd langs de huidige N18. Bestuurders kunnen vanaf de nieuwe kruising aan de Richterslaan weer de provinciale weg oprijden.

Wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre is blij met de nieuwe verkeerssituatie: “Het is nog even wennen, maar wat is het mooi geworden, al zeggen we het zelf. Een fietstunnel en een kruising minder, waardoor de N18 veiliger is geworden en een betere doorstroming heeft.” Inwoners van Lichtenvoorde moesten de afgelopen twee weken even op de tanden bijten. Door sluipverkeer was het drukker dan normaal in het centrum en de bebouwde kom van het Achterhoekse dorp.

Naast het aanleggen van de tunnel en een nieuw kruispunt is er ook een geluidscherm geplaatst en is er veel groen aangeplant, nadat er eerder veel groen was verwijderd. Ook zijn er egelhuisjes geplaatst. In de komende periode worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd aan en rondom de lokale wegen met een aansluiting op de N18 en de bermen. Motorvoertuigen kunnen hier enige hinder van hebben. Alle wegen blijven wel open voor doorgaand verkeer.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8