De succesvolle eerst editie van de Pride Achterhoek in 2022 krijgt een vervolg. Juni 2023 wordt opnieuw Achterhoek Pride Maand. Een maand waarin mensen samengebracht worden en er gevierd wordt hoe divers en kleurrijk de Achterhoek is. Voor de nieuwe editie is de organisatie op zoek naar enthousiaste deelnemers en nieuwe initiatieven.

”We zijn op zoek naar organisaties en ondernemers die diversiteit en inclusiviteit willen uitstralen én willen meedoen aan de Achterhoek Pride 2023. Natuurlijk kunnen wij meedenken en handvatten bieden” aldus Kim Scholten, organisator Achterhoek Pride 2023. ”Dat kunnen activiteiten zijn die ook in 2022 plaatsvonden, zoals lezingen, tentoonstellingen, een regenboog-kerkdienst, en heerlijke regenbooggebakjes. Maar we zijn op zoek naar nóg meer initiatieven. Dat kunnen kleine initiatieven zijn maar ook lezingen of debatten over regenboogonderwerpen en voorlichtingen.”

De Achterhoek Pride in 2022 is begonnen in een paar gemeenten. Maar het positieve effect is merkbaar: bijna alle Achterhoekse gemeenten spreken nu over het worden van een Regenbooggemeente en/of over het meedoen aan de Achterhoek Pride in 2023.

© Foto: Achterhoek Pride