Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober, net voor “Werelddierendag”, organiseert “Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken” voor de 7e keer haar jongdierendag in de SSP HAL in Ulft. Fokkers van 13 verenigingen uit de regio sturen 700 dieren in voor de dierendagshow.

Op zaterdag worden de dieren – konijnen, cavia’s, kleine knagers, grote en dwerghoenders, serama’s, siervogels, sier- en oorspronkelijke duiven, – die dit jaar zijn geboren, gekeurd door de keurmeesters. De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type, maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald waarna een predicaat kan worden toegekend.

Vogelverenigingen presenteren hun vogels vanuit een eigen stand. Dit jaar zijn er na het succes van vorig jaar naast de muizen ook hamsters, stekelmuizen en cavia’s te bewonderen in vele kleuren. Er zijn ruim 100 kleine knaagdieren aanwezig. Op weinig shows zijn zoveel kleine knaagdieren te bewonderen als tijdens de Dierendagshow in de SSP HAL. De kleine knaagdieren en cavia’s zijn alleen op zaterdag als eendaagse show aanwezig. Ook zijn er kinderboerderijen uit de gemeente Oude IJsselstreek met hun dieren aanwezig in een overdekte kinderboerderij.

De show is op zaterdag 2 oktober te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 3 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis.