Na de nodige roep om buslijn 56 terug te laten keren, geeft Arriva aan de directe busverbinding tussen Borculo naar Deventer te herstellen. Dit doen ze in de vorm van buslijn 57.

“Dat is weer een hele mooi stap vooruit”, laat wethouder mobiliteit Eric-Jan de Haan weten. Hij geeft een pluim voor de geslaagde lobby. “Inwoners van Epse, Harfsen en Laren kunnen weer zonder overstap met de bus naar Lochem rijden. En vice versa. Voor de bereikbaarheid en vitaliteit van onze kernen is dat heel belangrijk. Een dikke pluim dus voor iedereen die in de bres is gesprongen voor jong en oud die zo afhankelijk zijn van het openbaar vervoer in onze gemeente.” De lobby van vele inwoners, scholen, dorpsraden en de lokale politiek speelden een belangrijke ondersteunende en essentiële rol bij het herstel van de directe verbinding Borculo – Deventer.

Lijn 58, van Borculo naar Zutphen, die Barchem en Lochem aandoet, blijft bestaan. Zowel lijn 57 als 58 rijden één keer per uur. Tussen Lochem en Borculo rijdt op die manier twee keer per uur een bus. Lijn 58 rijdt in de schoolvakanties overigens alleen tussen Lochem en Zutphen. In Borculo bestaat aansluiting richting Neede en Doetinchem. Elders in de gemeente Lochem blijft lijn 81 van Zutphen, via Eefde en Gorssel, naar Deventer ongewijzigd. De nieuwe dienstregeling van Arriva gaat in per 11 december 2022. Meer informatie over bus en vlinderlijn verbindingen is te vinden op de website www.arriva.nl.

Foto: Gemeente Lochem