Het slachtoffer dat zaterdagavond is omgekomen bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Bathmen, liep op de snelweg omdat ze daar een telefoon zocht. Dat meldt de politie na gesprekken met verschillende getuigen aan Omroep Gelderland.

“Op basis van alle verklaringen lijkt het erop dat er een auto met meerdere personen over de snelweg reed. Eén van hen zou een telefoon uit de auto hebben laten vallen. Daarom zette de bestuurder de auto stil, en ging een vrouw uit de auto om de telefoon te zoeken”, aldus de woordvoerder van de politie. Vervolgens is het slachtoffer door meerdere auto’s overreden, vertelde de politie zaterdagavond ter plaatse. Het slachtoffer overleed ter plekke. De politie heeft direct groot onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk en daarom is de weg bijna de hele nacht dicht gebleven. “Het onderzoek naar de aanrijding loopt volop”, zegt de politiewoordvoerder.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de vrouw, omdat dat onderzoek nog moet plaatsvinden. De bestuurder van de auto waarin het slachtoffer zat is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk, laat de politie weten.

Omroep Gelderland / Rens Hulman