De liefde voor muziek én film is in Doesburg zo groot dat een plan om tijdens het jazzfestival in november de film Born To Be Blue te vertonen, is verzand in goede bedoelingen. Vrijwilligers van het filmhuis en het jazzfestival organiseerden op dezelfde plek en dezelfde datum en tijd zowel een filmvertoning als een jazzconcert. In goed overleg is nu besloten de filmvoorstelling te cancelen.

In vorige jaren was de jazzfilm in het Doesburgse Filmhuis een aantal keren een welkome en goedbezochte toevoeging aan het festivalprogramma. Vooral de filmuitleg vooraf door Henk van Rossum werd door het film- en muziekpubliek zeer op prijs gesteld. Dit jaar is er echter geen film. Wel zijn er op het podium van de filmzaal in het Doesburgse Arsenaal (podium 2) twee concerten.

Beide organisaties gaan snel in overleg om te kijken of volgend jaar allebei mogelijk is. Filmliefhebbers die al tickets hadden besteld worden op de hoogte gesteld en krijgen hun geld terug. Kijk voor meer informatie over films en jazzmuziek in Doesburg op filmhuisdoesburg.nl of doesburgjazz.nl.

© Foto: Allstar ⁄ IFC Films