Verenigingen in gemeente Doetinchem kunnen gebruikmaken van een lokale steunmaatregel. Deze steunmaatregel, in de vorm van een subsidie, is opgezet als gevolg van de stijging in energiekosten. Inmiddels maakte een groot aantal verenigingen gebruik van de steunmaatregel.

”De stijgende energiekosten zorgen voor veel uitdagingen. Het is goed om te zien dat veel verenigingen de steunmaatregel weten te vinden. Naast de lokale steunmaatregel, neemt het Rijk landelijke maatregelen. Deze landelijke maatregel geldt voor de extra kosten tussen november 2022 tot en met december 2023. Ook vóór november 2022 waren de extra kosten al hoog. Daarom hebben we deze lokale steunmaatregel opgezet: om een deel van de extra kosten van vóór november 2022 te betalen” aldus wethouder Patrick Moors.

Om het zo makkelijk mogelijk te houden, werkt de lokale steun die de gemeente Doetinchem geeft op dezelfde manier als de landelijke steun. ”Dat betekent: we bepalen de vergoeding op basis van een drempelprijs voor elektra en gas en de betaalde prijs voor elektra en gas. Het prijsverschil tussen de drempelprijs en de betaalde prijs vergoeden we voor 50 procent” aldus wethouder Moors . In de lokale regeling wordt gekeken naar de maanden januari 2022 tot en met oktober 2022.

Er kan maximaal voor 300.000 euro vergoed worden vanuit deze subsidie.

© Foto: RTV Ideaal