Een 21-jarige man uit Doetinchem heeft een werkstraf gekregen van 50 uur voor het via Instagram bedreigen van meerdere landelijke politici in de coronaperiode. De officier van justitie wilde de man een maand achter de tralies hebben, maar daar ging de rechter niet in mee aldus Omroep Gelderland.

De politie lichtte de man begin 2022 vroeg in de ochtend van zijn bed. Hij zou op Instagram onder een bericht van minister-president Mark Rutte een dreigende tekst hebben geuit en noemde daarin meerdere landelijke politici als Hugo de Jonge, Sigrid Kaag en Rob Jetten. “Jullie zijn allemaal de lul als dit voorbij is”, zo zou in het bericht op Instagram zijn te lezen. “De oorlog is officieel gestart, nu. Jullie gaan allemaal opgehangen worden op live tv en iedereen zal feesten op jullie dood”, schreef de man.

Op de telefoon van de verdachte vond de politie meerdere foto’s van onder andere Rutte, De Jonge, Kaag en Jetten. Ook werden hakenkruizen en foto’s van Adolf Hitler op de telefoon aangetroffen. De verdachte ontkende dinsdag in de rechtbank de bedreiging. “Misschien heeft iemand anders het gedaan, op het moment dat ik mijn telefoon onbeheerd heb achtergelaten”, aldus de Doetinchemmer.

© Foto: Pixabay