© Foto: Omroep Gelderland

44.500 euro. Het staat er echt. Tienduizenden euro’s die stuk voor stuk naar het Prinses Máxima Centrum gaan, de plek waar kinderen met kanker worden behandeld. De familie van Famke de Haan uit Lochem is het immense bedrag al bijna normaal gaan vinden, al is het dat natuurlijk niet. Zoals ook de aanleiding waarom er zo veel geld ingezameld is, niet normaal is.

Iets meer dan een halfjaar geleden krijgt het gezin De Haan het nieuws dat niemand ooit wil krijgen: bij de 14-jarige Famke wordt een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Ze is ongeneeslijk ziek en hoewel ze nog wordt behandeld, is zeker dat Famke niet meer zal genezen. Het gezin leeft sindsdien in reservetijd en klampt zich vast aan lichtpuntjes, dit laten ze aan Omroep Gelderland weten.

Eén van die lichtpuntjes is een doneeractie die in februari op poten wordt gezet. Een actie waarbij iedereen rondom het gezin de handen ineenslaat om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, de plek waar het kinderen met kanker zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt en waar ‘niets te gek is’. De actie kent een vliegende start en brengt in de eerste paar dagen al duizenden euro’s in het laatje.