De Dorpsstraat in Laag-Keppel wordt op korte termijn tijdelijk afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Reden is het verkeersinfarct dat ontstaat omdat de Keppelseweg tussen het stadje en Doetinchem dicht zit vanwege werkzaamheden.

“Uit berichten vanuit de buurt en van de politie weten wij dat het ruim drukker is dan gebruikelijk op deze weg”, laat een woordvoerder van de gemeente Bronckhorst weten. “De vakantietijd is ook (deels) voorbij en er rijden weer meer mensen naar hun werk via de Dorpsstraat. De verwachting is dat er nog meer verkeer via de N814 gaat rijden, ondanks de omleidingsroutes.” Wanneer de afsluiting ingaat is niet bekend. De Gemeente Doetinchem is door de Provincie Gelderland als wegbeheerder gevraagd om de ‘benodigde maatregelen te treffen’. Dit omdat Doetinchem verantwoordelijk is, aangezien de Keppelseweg in deze gemeente ligt.

De Gemeente Doetinchem moet vier verkeersregelaars vinden voordat de weg wordt afgesloten. “Dat is de grootste uitdaging”, meldt een woordvoerder van Doetinchem, die wijst naar de krapte op de arbeidsmarkt. Vorige week werden er bij de afsluiting van de Keppelseweg twee verkeersregelaars aangereden, dat gebeurde deze woensdagochtend weer. “En ook dat werkt ook niet mee bij het vinden van nieuwe verkeersregelaars”, aldus de woordvoerder. “We hebben er vier ingepland voor de afsluiting van de Dorpsstraat.” Door de afsluiting zal er meer verkeer rijden door het buurtschap Eldrik en richting de brug in Hoog-Keppel.

De afsluiting die nu wordt ingevoerd is tijdelijk. Voor de toekomst werkt de gemeente Bronckhorst samen met de provincie aan een definitieve afsluiting van de Dorpsstraat met een landbouwsluis. Op de Wehlsedijk wordt eerst geëxperimenteerd met een sluis ten zuiden van de Oude IJssel. Deze wordt vervolgens verplaatst naar de rotonde tussen de Eldrikseweg en de Barlhammerweg. Later wordt er, met behulp van verkeersmetingen en gesprekken met omwonenden, een definitieve plek gekozen voor de landbouwsluis.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8