© Foto: RTV Ideaal (archief)

Een drankrijder zonder geldig rijbewijs is afgelopen weekend opgepakt in het centrum van Doetinchem. Hij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden, ook vanwege het bedreigen en beledigen van agenten.

Het incident gebeurde nadat een geparkeerde auto werd gecontroleerd aan de Korte Kapoeniestraat. De man die achter het stuur zat bleek een geschorst rijbewijs te hebben, waardoor hij niet meer mocht rijden. Ook hing er volgens de politie een sterke dranklucht in het voertuig, wat wees op het drinken van alcohol. “Aangezien wij op dat moment niet hard konden maken dat hij degene was die had gereden, gaven we hem een rijverbod”, laat de politie in een bericht op Instagram weten.

De agenten vertrokken vanaf de locatie, maar hielden de auto in de gaten omdat de man mogelijk alsnog zou gaan rijden. “En wat bleek, ons gevoel was juist”, meldt de politie. “Nog geen twee minuten later zagen we de auto wegrijden. Met meerdere politieauto’s hebben we hem ingesloten zodat hij niet weg kon komen. Toch was hij niet van plan om te stoppen en probeerde alsnog te ontkomen.” Uiteindelijk moest de politie de man klemrijden.
De bestuurder is daarop aangehouden, volgens de politie voor verschillende feiten. Zo zou hij de agenten ter plaatse ook hebben beledigd en bedreigd. “De bestuurder moet zich verantwoorden bij de rechter”, aldus de politie. “De schade aan de auto’s is overigens beperkt gebleven gelukkig.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal (archief)