Een 21-jarige automobilist uit Ulft is donderdagochtend vroeg op twee auto’s gebotst bij een verkeerslicht in Doetinchem. Twee inzittenden van de andere voertuigen raakten gewond, terwijl de Ulftenaar onder invloed van alcohol bleek te zijn.

Het ongeval vond rond 05.30 uur plaats op de kruising van de Terborgseweg met de Havenstraat. Twee bestuurders stonden opgesteld voor een rood verkeerslicht toen de Ulftenaar aan kwam rijden. Hij had niet in de gaten dat de verkeerslichten op rood stonden en reed in op de twee andere auto’s. Twee inzittenden van deze voertuigen raakten daarbij gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De 21-jarige Ulftenaar bleek bij een blaastest ruim boven de toegestane alcohollimiet te zitten. “Voor het rijden onder invloed krijgt hij een proces-verbaal”, laat een woordvoerder van de politie weten. “Er wordt nog verder uitgezocht hoe het precies met het ongeval zat.” De Terborgseweg is na het ongeval een tijdlang afgesloten geweest, onder meer voor onderzoek door de Verkeersongevallenanalyse.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: REGIO8