Om inwoners te helpen snel en veilig te vluchten tijdens een woningbrand heeft onze veiligheidsregio een online vluchttest ontwikkeld. De test is op alle mobiele apparaten gratis te doorlopen.

Bij brand hebben bewoners 3 minuten om het huis veilig te verlaten. Het is dus van levensbelang dat iedereen weet hoe ze snel en veilig hun eigen huis uit kunnen komen. Bij het maken van een vluchtplan bekijk je mogelijke vluchtroutes in huis. je kijkt naar welke route het snelst en veiligste is om het huis te verlaten en waar de sleutel van de buitendeur is. Als er kinderen of huisdieren in huis zijn, is het slim om afspraken te maken wie daar verantwoordelijk voor is in geval van nood, zo kan iedereen zo snel mogelijk naar buiten. Het is raadzaam de opties te bespreken met alle bewoners zodat iedereen weet wat hij of zij moet doen in geval van brand of een ander noodgeval.

Op www.testjevluchtplan.nl kan iedereen een gratis test doen. In deze test wordt getest hoe snel je bij een brand je huis kunt verlaten. Beantwoord de vragen en oefen de vluchtroute. Zo kan je ontdekken of je op tijd uit huis kan komen.

Foto: Gemeente Bronckhorst