De Achterhoek is een onderscheidende foodregio met markante producenten, innovatieve teelten, en spraakmakende horeca. Hoogste tijd voor een evenement waarop dit alles te ervaren is. Achterhoek Kookt laat je kennismaken met de mooiste producten en bijbehorend culinair vakmanschap. De bezoeker kan deelnemen aan masterclasses, demo’s en wedstrijden op 2 november 2022 in de DRU in Ulft.

Op Achterhoek Kookt kun je van 13.00 tot 20.00 uur kijken naar kookwedstrijden, allerlei bijzondere producten proeven en kennismaken met trends in de horeca. Geen streek in Nederland met zoveel bijzondere kazen of wijnen. De teelt van pompoenpitten, geroosterd of als olie, heeft de landelijke pers gehaald. En wat te denken van de bijzondere graansoorten die internationaal in de prijzen vallen.

Ook de burgemeesters van Aalten, Bronckhorst en Winterswijk gaan koken met de beste producten uit hun gemeente. Jongere horecatalenten kunnen laten zien wat ze kunnen in de wedstrijd Horecatalent Kok of Horecatalent Gastheer/gastvrouw. Meedoen kan na inschrijving via de website www.achterhoekkookt.nl

Foto: Achterhoek Kookt