Er komt een Achterhoekse Pride Maand in juni 2022. Een maand waarin mensen samen gebracht worden en vieren hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is. Een maand waarin gevierd wordt dat iedereen erbij hoort ongeacht geslacht, gender of geaardheid. Een groep enthousiaste Achterhoekers is gestart met de organisatie en ze zijn op zoek naar meedenkers en -doeners. Steeds meer gemeenten in de Achterhoek worden een regenbooggemeente. En meer dan ooit zetten bedrijven en organisaties zich in voor meer diversiteit en inclusie van lhbtiq+ers.

Alles staat nog open en alles is nog mogelijk. De organisatie zou het geweldig vinden als ze door de gehele Achterhoek een mooi en divers programma kunnen neerzetten. Dat kan bijvoorbeeld al klein door er aandacht voor te hebben op school, binnen een bedrijf of organisatie en/of restaurant. Maar ook grotere ideeën leven, bijvoorbeeld lezingen of debatten over regenboogonderwerpen, voorlichtingen in culturele en/of buurtcentra in samenwerking met onderwijs, jeugd- en jongerenwerk. En wat te denken van ontmoetingsavonden en netwerkenbijeenkomsten waarbij organisaties kennis maken met kleurrijke en diverse mensen. Theater- en filmavonden, exposities, feestavonden. Met als hoogtepunt een pridewalk in stad of dorp.

Informatie over en het programma van de Achterhoek Pride Maand is binnenkort terug te vinden op www.achterhoekpride.nl. Deze website is straks hét platform over deze maand. Iedereen die wil meedenken of een goed idee heeft kan voor 31 januari mailen naar: info@achterhoekpride.nl. Begin 2022 wordt een samenkomst georganiseerd om het programma verder vorm te geven.

Foto: Evelien Nijenhuis