Bij Café Bon-Bini in Wehl sloeg dinsdagavond het noodlot toe met het uitbreken van een grote brand. Een dag later blijkt dat het vuur is ontstaan in de meterkast bij het dj-meubel. Eigenaar Sjonnie Welling is blij dat er niemand gewond is geraakt en wil zijn zaak snel weer openen.

“Dat gaat sowieso wel weer gebeuren”, klinkt Welling vastberaden. “Ik weet niet hoe, maar dat proberen we zo snel mogelijk in orde te krijgen, want dit is mijn ding en dat wil ik wel houden.” Welling was ten tijde van de brand zelf aanwezig om een Koningsdagsfeest voor te bereiden. Ook was er een vergadering bezig van een vereniging. “Op een gegeven moment sta je nog binnen en ben je gezellig aan het kletsen en later wordt er ‘brand’ geroepen en ben je met een brandslag aan het blussen”, schetst de eigenaar. “En toen gingen de lampen ook allemaal uit en werd het pikdonker. De rook sloeg op je longen.”

Voorlopig zijn er geen feesten, vergaderingen en andere evenementen in Bon-Bini. Wanneer Welling zijn deuren weer kan openen is nog niet duidelijk, voorlopig zoekt hij naar een oplossing om zijn klanten te kunnen helpen. “Voor aankomend weekend hebben we ook een feest en misschien kunnen we die bij een collega houden”, aldus Welling. “Dat gaan we vandaag of morgen horen, maar dat zou wel mooi zijn, want die mensen hebben de kaarten al verstuurd en die willen ook feest vieren.”

Het gat in het dak van Bon-Bini verraadt dat de schadepost groot is. Hoe groot, durft Welling nog niet te zeggen: “Eén man zei gisteren: ‘schrijf het maar af’ en één meneer zei net: ‘als je een beetje geluk hebt en je kunt het allemaal nog goed schoonmaken dan kun je bepaalde dingen misschien nog wel gebruiken’.”

De steun vanuit de omgeving doet de ondernemer goed. Zijn telefoon stond woensdag roodgloeiend. “Dat is mooi”, geeft Welling aan. “Ik probeer mij altijd in te zetten in het dorp en dat vind ik ook leuk. En dan zie je het nou wel terug dat iedereen zegt: ‘als je we kunnen helpen dan doen we dat.’ Dat is zeker fijn.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8