Het seizoen voor De Graafschap zit erop. Na een nieuwe nederlaag, op bezoek bij directe concurrent VVV-Venlo, zijn de play-offs officieel uitzicht. In een saaie eerste helft was amper zichtbaar dat de Superboeren voor hun laatste kans speelden. Na rust zorgden twee Venlose doelpunten voor de nederlaag. Namens De Graafschap scoorde Haen nog wel de gelijkmaker.

De eerste helft bracht weinig spektakel en werd in een traag tempo afgewerkt. Hoogtepunt was het doelpunt van Giovanni Korte, maar zijn kopgoal werd afgekeurd wegens een eerdere duwfout van de kleine buitenspeler. Verder gebeurde er amper wat bijzonders in de eerste helft.Na rust leek het erop dat de tweede helft het tegenovergestelde van de eerste zou opleveren, want binnen vijf minuten hadden VVV en De Graafschap al de bal tegen de touwen gewerkt. De thuisploeg kwam via rechtsback Lathouwers op 1-0, maar enkele seconden later frommelde Devin Haen de bal over de doellijn.

Lang leek het ook bij 1-1 te blijven. Vele aanvallende wissels bij de Doetinchemmers deden vermoeden dat er een spetterend slotoffensief kwam, maar dat bleef uit. Aan de andere kant sloeg VVV via Vitesse-huurling Daan Huisman nog wel toe en wint het de wedstrijd.

De kans op deelname aan de play-offs is daarmee verkeken voor De Graafschap. VVV heeft door de overwinning het laatste ticket veiliggesteld en daarmee is de beslissing omtrent de nacompetitie gevallen. De Superboeren spelen nog een keer dit seizoen, maar het duel tegen FC Den Bosch gaat om des keizers baard.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media