Circulus heeft sinds kort twee nieuwe elektrische inzamelwagens in gebruik. Chauffeur Glenn leegde vorige week voor het eerst met de elektrische zijlader de groene bakken in Baak. Wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst reed een stuk met hem mee om de nieuwe wagen te ervaren en omdat het de landelijke Week van de AfvalHelden was.

In de Week van de AfvalHelden werden medewerkers in het zonnetje gezet die zorgen dat het afval wordt opgehaald en omgezet in nieuwe grondstoffen. Het gaat om werk dat nodig is om de samenleving draaiende te houden. Nuttig werk, waarvoor kennis en professionaliteit nodig zijn. “De mannen en vrouwen die dit werk doen zijn onmisbaar en verdienen een dikke pluim! Inwoners van Bronckhorst scheiden hun afval zeer goed en samen met de AfvalHelden die het inzamelen en sorteren boeken we zo prachtige resultaten” aldus wethouder Paul Hofman.

Circulus verduurzaamt het wagenpark steeds verder en streeft de komende jaren naar een emissieloze afvalinzameling. Dat past bij de duurzaamheidsambities van het bedrijf, waarvan negen gemeenten, waaronder Bronckhorst, aandeelhouder zijn.

Foto: Gemeente Bronckhorst