Het gloednieuwe muziekprogramma DeTroubadours van Omroep Gelderland is van start. Presentator en muzikant Christon Kloosterboer trekt de Gelderse provincie in met zijn pick-up truck op zoek naar mooie verhalen. Aankomende zondag is hij te zien in Winterswijk, waar hij op pad gaat met Ellen ten Damme.

Ellen ten Damme is geboren in het Gelderse Warnsveld, groeide op in Drenthe, maar kwam als kind bijna ieder weekend bij haar opa en oma in Winterswijk. En daar werd de muziek er met de paplepel ingegoten. Als kind blijkt al hoe getalenteerd Ellen is. Niet alleen in de muziek, maar ook in sporten blinkt zij uit. In haar verdere carrière blijkt ze echt een alleskunner. Of het nou gaat om het acteren in speelfilms, spelen van rock- of ingetogen liedjes, dansen of muziek combineren met circusacts: Ellen ten Damme leeft voor het podium.

Iedere week is Christon te zien in een andere Gelderse streek of stad, met een nieuwe muzikant en een vers Gelders lied. De Troubadours is iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.

Foto: Marijn Smulders