Zaterdag is Esther Diepenbroek (34) uit Aalten verkozen tot lijsttrekker van de Progressieve Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De leden zetten huidig raadslid en duurzaamheidsdeskundige Bert Weevers uit Bredevoort op. Opvallende nieuwkomer is Sylvia Stuivenberg uit Dinxperlo. Zij is lid van de PvdA en daarmee laten we zien dat progressieve samenwerking belangrijk is. Op nummer 4 staat huidig wethouder Joop Wikkerink.

De ledenvergadering stelde ook de speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezingen vast. Die laten zich samenvatten door: bestaanszekerheid, kansengelijkheid, gezond leven mogelijk maken door een duurzame en groene wereld. Het bestuur verwacht met deze zeer diverse en zeer enthousiaste ploeg, de staat van dienst en dit programma zeker 4 tot 5 zetels te behalen.

”Ik ben enorm trots op deze lijst. In één klap hebben we onze (steun-)fractie uitgebreid met deskundige nieuwe leden met veel ervaring op hun vakgebied. Ik zal mij blijven inzetten voor een inclusieve en diverse gemeente: iedereen mag zijn wie hij of zij is. Ook nu polarisatie en populisme op de loer liggen, willen we als Progressieve Partij graag in gesprek blijven met onze inwoners” aldus Esther.

Foto: Progressieve Partij Aalten