Bronckhorst komt in actie om de overlast van bijgeplaatste vuilniszakken en dozen op een aantal mileuparkjes in te perken. Op tien locaties, waaronder in Hengelo, Hummelo en Zelhem, wordt een extra container geplaatst.

“De overlast op deze parkjes komt veelal door het intensieve gebruik en daardoor regelmatig volle containers”, laat de gemeente Bronckhorst weten. Inwoners storen zich al langer aan de rommelige toestand van sommige milieuparkjes. Op in totaal tien locaties zijn volgens de gemeente de afgelopen tijd meer dan tien meldingen per kwartaal binnengekomen. Hier worden nu in totaal zes PMD-containers en vijf restafvalcontainers extra bijgeplaatst. Het gaat om milieuparkjes in Hummelo, Drempt, Hengelo, Keijenborg, Vorden, Steenderen en Zelhem.

Eind vorig jaar kwam de gemeente ook al met andere maatregelen. Zo werd besloten de ondergrondse containers vaker te legen. Ook werden bij milieuparkjes in Zelhem, Hengelo en Vorden haagjes geplaatst zodat het bijgeplaatste afval niet weg zou waaien.

Foto: Gemeente Bronckhorst