De Nederlandse belangenorganisatie voor agrariërs Farmers Defence Force (FDF) overweegt de politiek in te gaan. De groep was eerder al aanjager van verschillende boerenprotesten.

“We spelen met die gedachte”, aldus voorman Rutger van Lier uit Halle tegen Omroep Gelderland. “Het komt maandag op de algemene ledenvergadering in Nijkerk aan de orde. Het wordt eerst voorgelegd aan de leden. Er zijn ook FDF’ers benaderd om op een hoge verkiesbare plek te komen bij andere partijen.” Volgens de Achterhoeker gaat het in dit geval niet om een plek bij de BoerBurgerBeweging (BBB). “Maar ik heb wel andere partijen horen passeren”, schets Van Lier. “Maar het is dus een idee om zelf een politieke partij op te richten en het helemaal zelf te doen. Het is afwachten wat het maandag wordt.” Aan de hand van de uitslag tijdens de algemene ledenvergadering gaat FDF verder kijken.

In een reactie vanuit BBB of er FDF-leden gevraagd zijn om op de landelijke lijst van de partij van fractievoorzitter Caroline van der Plas te komen, laat partijvoorzitter Erig Stegink weten dat alle leden van BBB een uitnodiging hebben gehad om te solliciteren. “Die worden allemaal gelijkwaardig behandeld”, schets hij. “We hebben 522 aanmeldingen gehad. Het kan zijn dat er FDF’ers tussen zitten. Maar we hebben niet specifiek FDF’ers benaderd.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)