Op donderdag 23 maart wordt het nieuwe zonnedak op boerderij De Roodheuvel in Toldijk officieel en feestelijk geopend. Dit zonnedak is het tweede project van energiecoöperatie de Groene Draad uit Hengelo.

De Roodheuvel is een biologisch melkveebedrijf in Toldijk en hebben ook een boerderij in Linde bij Vorden. Op de boerderij in Toldijk zijn 258 panelen geplaatst. De installatie heeft een vermogen van 100 kWh met een opbrengst van ongeveer 85.000 kWh per jaar. Dat is goed voor de energie van 35 huishoudens.

”Henk en Dirk Reussink eigenaren van De Roodheuvel hebben hun dak beschikbaar gesteld voor het plaatsen van zonnepanelen. Mensen uit de directe omgeving zijn lid geworden van de Groene Draad en hebben certificaten gekocht. Het dak bij de Roodheuvel is op deze wijze opgebracht door 55 deelnemers. Met hun inleg hebben we de zonnepanelen betaald” aldus Gerard Oud, voorzitter van energiecoöperatie de Groene Draad.

Wethouder Wilko Pelgrom is erg blij met dit nieuwe zonnedak van De Groene Draad. ”Het is een geweldig mooi resultaat, vooral omdat het een kleinschalig en lokaal project is ontwikkeld door bewoners zelf. Dit soort initiatieven zijn van wezenlijk belang voor de energietransitie” aldus Pelgrom.

© Foto: RTV Ideaal