De Feestfabriek wil het festivalseizoen in het eerste weekend van april aftrappen met het Startschotgala waar onder meer Rowwen Hèze, Heino en The Dirty Daddies optreden. Het evenement stond al ingepland onder de naam ‘Mega Immuun Party’, maar is door de organisatie omgedoopt.

Die naam werd achterhaald door het voortduren van de coronapandemie”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek. “Daarom is Startschotgala wel een goede naam! Inhoudelijk is het feest hetzelfde: een enorme Megatent met bekende bands uit Nederland en een Undercovertent waarin bekende Nederlandse muzikanten het werk spelen van hun favoriete bands.” Het evenement moet op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 april plaatsvinden op het Zwarte Cross-terrein in Lichtenvoorde. In eerste instantie is er plaats voor tienduizend bezoekers. Bij groen licht van het kabinet kan worden opgeschaald naar twintigduizend kaarten.

Het is volgens de organisatie nog altijd onduidelijkheid of het Startschotgala daadwerkelijk plaatsvindt. De kaartverkoop start op vrijdagochtend 11 februari om 11.00 uur ’s ochtends. “Vanaf dat moment tellen wij af tot de eerstvolgende persconferentie”, geeft Degen aan. “Hopelijk krijgen wij dan definitief groen licht van het kabinet. En mocht dat niet zo zijn, dan krijgen alle kaartkopers hun geld gewoon terug.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: De Feestfabriek