Goed nieuws voor avonturiers: na 2 jaar afwezigheid, gaat makersfestival Ambacht21 dit jaar weer van start. Op zondag 11 september wordt de binnenstad in Zutphen weer omgetoverd tot een bruisende werkplaats, die jong en oud uitnodigt om te ontdekken, te experimenteren en vooral te doen.

Festival Ambacht21 laat bezoekers op interactieve en originele manier kennismaken met de wereld van techniek en ambacht. Op uiteenlopende locaties kan de jeugd ervaring opdoen bij échte ambachtslieden en meemaken hoe het is om een technisch beroep te hebben. Er zijn workshops, demonstraties en diverse knutselactiviteiten met oude én nieuwe technieken. Denk aan glas blazen, bruggen bouwen, het smeden van een sleutelhanger of het bakken van een ambachtelijke hamburger.

Festival Ambacht21 is er voor iedereen: voor de jeugd die ontdekt hoe leuk het is om met hoofd, hart én handen te werken. Voor volwassenen, die zich willen oriënteren op andere beroepsmogelijkheden, maar ook grootouders en leraren zijn van harte welkom om een blik te werpen op het hedendaagse ambacht.

Foto: Festival Ambacht21 Zutphen