© Foto: Fort Venneman

In ’t hartje van de Achterhoek, in ’t mooie Zelhem, hebben zes enthousiastelingen Fort Venneman opgericht. Een clubje van militairen met een missie: iets tofs doen voor de kinderen hier in de buurt. Deze zes fanatiekelingen zijn bezig met een te gek tweedaags kosteloos kamp.

De focus ligt op kinderen uit gezinnen die het financieel wat zwaarder hebben. Juist voor deze kinderen, in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, is dit kamp bedacht, met een militair tintje. Een weekend vol avontuur, teambuilding, lekker de natuur in en survival skills bijbrengen. Simpel, maar af en toe een klein extraatje. Iets wat deze kinderen normaal gesproken niet zo snel meemaken.

Fort Venneman wordt gehouden op 3 en 4 mei bij Scoutinggebouw Saksenheerd in Breedenbroek. Kenny en Sven hebben er zin in. ”Het is een hele organisatie maar we vinden het prachtig om te doen” laat Kenny weten in een interview bij Radio Ideaal. ”Wij organiseren Fort Venneman voor kinderen die het thuis niet breed hebben” aldus Sven. Na koningsdag gaat er begonnen worden met de opbouw van het kamp.