De 32-jarige Frank Lenselink uit Hengelo heeft een aangeboren stofwisselingsziekte. Komende zondag hoopt hij voor de eerste keer de halve marathon van Doetinchem te volbrengen, dat is gezien zijn geschiedenis een bijzondere prestatie.

“Tot mijn achtste kon ik niet praten en lopen”, vertelt Lenselink tegen REGIO8. Hij stond onder behandeling in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, maar niemand kon verklaren wat er met Frank aan hand was. “Totdat mijn moeder een jongetje met dezelfde symptomen op tv zag in het programma de TV Show van Ivo Niehe.” Het balletje begon te rollen en Lenselink werd doorverwezen naar het Radboud UMC in Nijmegen. Na twee weken in het ziekenhuis te hebben gelegen en vele onderzoeken verder werd de diagnose Tyrosine Hydroxylase Deficiëntie vastgesteld, een aangeboren stofwisselingsziekte.

Frank is trots op wat hij tot nu heeft bereikt. Hij heeft een baan in het personeelsrestaurant van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en is vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalclub PAX in Hengelo. “Bijna niemand in mijn omgeving had dat verwacht”, zegt Lenselink. “Zelfs mijn kinderarts in Nijmegen stond er van te kijken.” Nu staat Frank aan de vooravond van de halve marathon van Doetinchem. Familie en vrienden reageerden positief op de uitdaging van Frank.

Foto: REGIO8