© Foto: RTV Ideaal (archief)

Deze maand zijn vier Achterhoekers opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs. Dat meldt de politie donderdagmiddag. Het gaat om drie mannen uit Doetinchem en een man uit Doesburg, zo schrijft Omroep Gelderland. Twee werden op heterdaad betrapt. De verdachten zijn allemaal tussen de 23 en 27 jaar. De politie kwam ze op het spoor na ‘diverse signalen van drugshandel die waren binnengekomen’.

Twee mannen werden in Wehl in de kraag gevat terwijl ze drugs aan het dealen waren. In hun auto werden tientallen zakjes met vermoedelijk hard- en softdrugs en medicijnstrips aangetroffen. Vervolgens werden nog twee verdachten aangehouden. Rechercheurs kregen tijdens het onderzoek lucht van een locatie waar de verdachten hun drugsvoorraad bewaarden, een zogeheten ‘stashlocatie’. Het ging om een garagebox in Wehl. Daar werden flesjes aangetroffen met vermoedelijk GHB, tientallen pillen en ‘bakjes met een witte substantie’. De politie gaat ervan uit dat het drugs betreft.

In de garagebox lagen ook twee vuurwapens, een alarmpistool en een grote tas met illegaal vuurwerk. Hoeveel verdovende middelen er in beslag zijn genomen, is nog onduidelijk omdat de politie nog bezig is met onderzoek. Twee hoofdverdachten zitten momenteel nog vast. Het gaat om de mannen die samen in de auto vol drugs werden betrapt. De politie dicht hen een leidinggevende rol toe in de criminele activiteiten. Ze zijn door de rechter-commissaris voor 90 dagen in bewaring gesteld. De twee anderen, vermoedelijk drugskoeriers, zijn inmiddels weer op vrije voet.